Paardencoaching

Jezelf (her)ontdekken met de paarden aan je zij.

Paardencoaching

Dag mooi mens!

Ik ben Liesanne,

als paardencoach breng ik mensen weer in contact met zichzelf, met hun gevoel. Ik leer mensen dat er nog een hele andere wereld bestaat wanneer je je naar binnen keert: de wereld van je intuïtie.

Ik hou ervan om dit samen te mogen doen met de paarden. Zij maken dit hele proces van naar binnen keren en luisteren naar wat er daar aanwezig is, heel erg duidelijk en zichtbaar.
Voor hen is dat de essentie.

 

Paarden zijn de ideale partners wanneer het gaat over het werken aan jezelf, het tastbaar maken van blokkades en ze vervolgens te doorbreken. Een paard voelt haarfijn aan wat er in je leeft en geeft hier uiting aan.

Over “hoe” dat komt, zijn er heel erg veel theoriën. Wil je graag meer lezen over de werking van paardencoaching? Dan verwijs ik je graag door naar een artikel dat ik daarover schreef. 

Hoe werkt paardencoaching?

Hier vat ik het alvast kort voor je samen: 

Een paard is een kuddedier, en een prooidier. Dit maakt dat het ook heel erg sociale dieren zijn, aangezien hun leven hier letterlijk vanaf hangt. Deze ‘sociale” vaardigheden zetten zij ook in wanneer zij met ons mensen in contact komen. Ze nemen de kleinste details waar, van een gespannen spier in je gezicht tot het horen van je hartslag. 

Vervolgens heeft een paard een erg krachtig elektromagnetisch veld van het hart. En dat veld beïnvloedt direct ook ons veld. In de aanwezigheid zijn van paarden heeft hierdoor een positieve invloed op je eigen hartcoherentie. En dat maakt dan weer dat we als mens ontvankelijker zijn om onze diepe, soms lastige, processen aan te kijken. 

En tot slot… wie verbinding maakt met een paard en het diep in de ogen kijkt, voelt onmiddellijk ontzag. Voelt ook meteen het mythische en magische karakter van ‘het wezen paard’. Ze pikken niet enkel fysiek haarfijn op wat er in je leeft, maar hebben ook gevoel voor de emoties en energie om je heen. Ze kunnen erg makkelijk het systemische veld aanvoelen en zien daar welke tranformatie er wil ontstaan.

Een paard leert ons om zorg te dragen voor onszelf, nodigt uit om inwaarts te keren en te aarden om zo tot het volle besef te komen van onze individuele waarde.

Coachen met Lena, mijn paardenvriendin, brengt me vaak zoveel lager dieper. Ik laat me vaak door haar leiden, luister en kijk naar wat zij aangeeft. Zo ontstaan er altijd de meest mooie, bijna magische dingen die transformatie mogelijk maken.

Herken jij je hierin? Dan is paardencoaching iets voor jou!

Het voelt alsof er iets mag veranderen in je leven. Je weet nog niet goed hoe je dit moet aanpakken.

Je blijft steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, je begrijpt niet waarom. Je bent op zoek naar hoe je dit kunt doorbreken. 

Je bent moe, futloos, … De dingen die je momenteel doet geven je weinig vreugde. Je wil bekijken hoe het anders kan.

Een ingrijpende gebeurtenis / verandering heeft je leven op z’n kop gezet. Je wil werken aan een nieuwe stevige basis.

Je wil (verder) aan jezelf werken en hebt graag iemand die je begeleidt naar meer diepgang.

Je voelt dat het moment NU daar is, je bent gemotiveerd om aan de reis naar de beste versie van jezelf te beginnen.

Hoe ziet een sessie eruit?

Een coachingssessie is altijd uniek. Samen bekijken we de coachvraag die je inbrengt. Persoonlijke of professionele vraagstukken kunnen aan bod komen. Coaching kan echter ook wanneer je wil doorgroeien in je persoonlijke ontwikkeling en op zoek bent naar de beste versie van jezelf. We gaan vervolgens op zoek naar wat achterliggend is aan je vraag en zetten de situatie uit bij de paarden. We staan stil bij wat de paarden aangeven en leggen de transfer naar het dagelijkse leven. 

Een sessie met nabespreking duurt gemiddeld 1,5u-2u. 

 

 

Welke thema's kunnen aan bod komen?

Je merkt dat het emotioneel wat beter kan. 
Je voelt je futloos, hebt weinig energie, … 

Paardencoaching kan je helpen bij burn out, stress, angst, faalangst, laag zelfvertrouwen, traumatische ervaringen, … 
Al deze zaken beïnvloeden je op dagdagelijkse basis. Ga samen met mij en de paarden aan de slag om te werken aan de dingen die je belemmeren zodat jij weer voluit kunt genieten van het leven.

Misschien heb jij wel moeite met effectief communiceren. Komen je boodschappen anders over dan hoe jij ze bedoelt, of vind je het lastig om je grenzen op een gezonde manier aan te geven. 

Ook dan kan paardencoaching een oplossing bieden. Samen met het paard oefen je en werk je aan het ontwikkelen van een gezonde communicatiestijl die bij jou past, zodat jij de transfer naar het dagelijkse leven kan leggen.

Wil jij werken aan jezelf? Voel jij dat er diep vanbinnen nog meer potentieel zit, maar dat er nog enkele belemmeringen je tegen houden? 

Ga samen met Liesanne en de paarden op ontdekkingsreis. Samen kijken we naar wat er onder de waterlijn leeft en hoe we dat grote potentieel vrij kunnen maken en kunnen gaan benutten. 

Werk jij met of in een team en lopen jullie tegen bepaalde dingen aan? 

Door als team met het paard te werken, komen de dingen naar boven die niet goed stromen. Je leert elkaar op een andere manier kennen, leert elkaar beter kennen en beter begrijpen. Je krijgt zicht op waar het nog beter kan. 

Werken aan teamdynamiek kan op een luchtige manier, in de vorm van teambuilding, of in de vorm van een traject waar de focus ligt op diepgang.

Ervaar jij moeilijkheden op je werk? 
Stress? 
Conflicten met collega’s of leidinggevenden? 
Gebrek aan motivatie of voldoening? 

Ontdek welke toekomst er voor jou openligt, waar jij wél gelukkig van wordt en wat daarvoor nodig is. 

Bevind jij je in een periode van verandering? Een scheiding, verlies van een dierbare of levensfase-overgang 

Sta jij voor een belangrijke keuze?

Al deze zaken kunnen heel wat emoties met zich meebrengen, waardoor je soms even niet meer weet hoe het nu verder moet.

Paardencoaching kan helpen om helderheid te krijgen in de situatie. Om even uit te zoomen en alles een plaatsje te geven. Zodat jij weer verder kan, op een manier die het beste bij jou past.

Jij verdient het om weer die stralende persoon te worden, die je even kwijt was.

Getuigenissen

Waarom paardencoaching?

Je voelt je futloos, leeggezogen en zit niet goed in je vel. Je vraagt je af hoe dit komt.

Even bewust uit de drukte van alledag stappen, vaarwel zeggen tegen stress en leren hoe je dit blijvend kunt doen.

Vat krijgen op vragen waar je al lang mee struggelt en opnieuw richting geven aan je leven.

Je vind dat het tijd wordt om op een gezonde manier grenzen te leren stellen. Leer sterk in je schoenen te staan.

Groeien in bepaalde vaardigheden. Op een leuke en efficiënte manier werken aan assertiviteit, communicatie, leiderschap, …

Je vind dat het tijd is om te leren hoe je jouw hoogsensitiviteit kan inzetten als een talent ipv een belemmering.

Paardencoaching iets voor jou?

 Ben je nog niet helemaal zeker of deze vorm van coaching jou kan helpen? Of heb je nog twijfels hoe het contact zal zijn?
Je bent steeds welkom voor een
vrijblijvend kennismakingsgesprek, per telefoon of op locatie, waarin ik samen met jou de tijd neem om je vragen te doorlopen.

Daarnaast organiseer ik ook regelmatig kennismakingsworkshops waarin je al eens kan komen proeven, ervaren en ontdekken of deze manier van werken bij jou past.

Zit je nog met vragen?

Geen probleem. Er komen heel wat mensen bij me langs die geen ervaring hebben met paarden en er zelfs een beetje bang van zijn. Ik help je en geef je het vertrouwen dat je nodig hebt om met de paarden aan de slag te gaan. Zie je het echt niet zitten om bij de paarden te zijn, dan passen we de manier van werken aan. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij wat je doet.

Een paard zal in de eerste plaats reageren op wat zich op dat moment voordoet. Wanneer een paard jou dus eerst negeert, wil dat niet zeggen dat hij jou niet leuk vindt. Er is op dat moment gewoon even iets aan de hand waar het paard op reageert en waarover we in gesprek zullen gaan. Bijna altijd zul je merken dat er aan het einde van een sessie een mooie verbinding ontstaat tussen jou en het paard.

Werken met een groot dier zoals een paard, houdt inderdaad altijd een zeker risico in. Een paard blijft een vluchtdier en kan hierdoor soms onverwachts reageren. We werken echter met paarden die goed in hun vel zitten, in hun vertrouwde omgeving met hun vriendjes in de buurt. De paarden zijn vervolgens ook geselecteerd en geschikt om mee te werken in een coaching. Tot slot kennen coach en paard elkaar door en door. Hierdoor kunnen we de risico’s heel erg klein houden.

Ik ben geen voorstaander van het aanbieden van “losse sessies”. Een traject van minstens 3 sessies heeft mijn voorkeur, zodat er een stevige basis kan gelegd worden voor de veranderingen die jij wil. 

Het is echter wel belangrijk dat je de klik voelt met mij als coach en de manier van werken. Daarom kan je de eerste sessie “los boeken”. Na de eerste sessie bespreken we de opties om verder te gaan. 

Eerste sessie & intake

Tijdens de eerste sessie nemen we even de tijd om te doorlopen waar je allemaal tegenaan loopt en stellen we ook het doel van de coaching scherp. Een eerste sessie duurt ongeveer 2uur.
Na deze sessie krijg je van mij alle uitleg over hoe je verder met mij aan de slag kan en maak je een keuze uit één van de volgende opties: “Loopbaancheque” – “het basis pakket” of “de Deep Dive”. 

Jouw investering voor deze sessie: Normaal €95, maar nu tijdelijk voor €75.

Basis pakket:  3 sessies + (online) nazorg gesprek. 

Met dit basispakket heb je samen met je eerste sessie & intake een traject van 4 sessies. 

Elke sessie duurt 1,5-2 uur en is helemaal afgestemd op jouw noden en vragen. 

Inbegrepen: Werkboek van ongeveer 50 pagina’s aan materiaal en oefeningen die jou naast het traject ondersteunen en inzichten geven. 

Jouw investering voor dit pakket bedraagt: €285

Deep Dive pakket: 5 sessies + (online) nazorg gesprek. 

Met dit uitgebreide pakket heb je alle tijd en ruimte om te werken aan jouw dromen en doelstellingen. 

Elke sessie duurt 1,5-2uur en is helemaal afgestemd op jouw noden en vragen.

Inbegrepen: Werkboek van ongeveer 50 pagina’s aan materiaal en oefeningen die jou naast het traject ondersteunen en inzichten geven. 

Jouw investering voor deze ‘Deep dive’ bedraagt: €460

 

De VDAB Loopbaancheque : 4 à 5 sessies, ofwel 7u begeleiding.

Een coachtraject kan gesubsidieerd worden, dmv de VDAB Loopbaancheque. Neem vooraf contact met mij op, om te kijken of jouw vraag hiervoor in aanmerking komt. 

De loopbaancheque maakt het instappen in een traject tot een makkelijke keuze, éen cheque kost je namelijk slechts €40. Elke werknemer én zelfstandige in België heeft elke 6 jaar recht op twee loopbaancheques. De eerste cheque geeft je recht op 4u begeleiding daarna kan je een tweede cheque aanvragen die je nog eens 3u begeleiding oplevert.

Heb jij het gevoel dat dit écht voor jou de oplossing is, maar lukt het financieel even niet? Neemt vrijblijvend contact op om te kijken wat er mogelijk is.  

Meer weten over loopbaancoaching? Klik dan hier.

De sessies gaan door op de locatie waar de paarden wonen: Molenhoek 50, 2480 Dessel. 

Het is helaas niet mogelijk om mijn paarden op verplaatsing in te zetten. 
Heb je een eigen paard en volg je een traject bij mij? Dan is het zeker bespreekbaar om één sessie daarvan met en bij jouw eigen paard te doen. 

Tot slot werk ik, indien nodig, ook met tussentijdse gesprekken via ZOOM. Online zijn er dus ook beperkte mogelijkheden.

“The horse knows, he knows if you know, he also knows when you don’t know”. – Ray Hunt

Boek hier jouw kennismakingsgesprek!

Twijfel je nog of wij een match kunnen zijn? Vraag dan zeker je gratis kennismakingsgesprek aan. Ik neem daarin een uurtje de tijd om je kennis te laten maken met de locatie, de paarden en mezelf. Je kan er al jouw vragen stellen en ik leg je alle opties haarfijn uit. 

Is een kennismakingsgesprek voor jou niet nodig? Dan kan je in het contactformulier hieronder ook meteen jouw eerste sessie boeken. Hier loopt momenteel trouwens een leuke korting op: ipv €95 voor de eerste sessie met intake, betaal je nu slechts €75.