Heartfulness

Heartfulness, liefdevol kijken naar jezelf.

Hoe vriendelijk ben je voor jezelf als je een fout hebt gemaakt? Of wanneer je iets “doms” hebt gezegd? Of wanneer je weer te veel kerstdessert op hebt? Of wanneer je een verkeerde aankoop hebt gedaan? Of wanneer …  

 Hoe vaak zit jij jezelf op je kop? En wees eens eerlijk, wat levert dit je op?

Wat is het?

Heartfulness is afgeleid van de term “mindfulness” waarbij je leert om op een gerichte manier met je gedachten om te gaan. In heartfulness gaan we een stapje verder en duiken we wat dieper onder onze waterlijn. We gaan namelijk werken aan onze “zelfcompassie”. Zelfcompassie is liefde voor je pijnlijke ervaringen. Je kijkt je ervaring eerlijk in de ogen en je schenkt die je liefdevolle zorg. Deze zorg maakt kracht vrij, veerkracht. En laat veerkracht nu net datgene zijn wat we in ons dagelijks leven erg veel nodig hebben.

 De voordelen van zelfcompassie:

  • je wordt optimistischer
  • je emotieregulatie wordt beter
  • je wordt minder kritisch voor jezelf
  • je kunt eerlijker zijn tegen jezelf
  • je leert om beter voor jezelf te zorgen

Overtuigd? Kom dan mee doen!

In een rustige en sfeervolle omgeving, midden in de natuur, kom je helemaal tot rust en ontspanning. Gedurende een tweetal uurtjes ga je samen met de paarden op pad. We maken contact met onszelf, de natuur en ons onderbewustzijn. 

Tijdens de meditaties komen verschillende thema’s, verhalen en visualisaties aan bod. Tussendoor nemen we ook de tijd om te reflecteren en kijken daarbij naar wat de paarden ons te zeggen hebben. Zij gaan namelijk samen met ons op pad in het energetische veld van de meditatie. De paarden voelen aan waar er blokkades zitten en komen ons ondersteunen in het helingsproces.

 

We werken in kleine groepjes van max. 6 personen.


Getuigenis

De meditatie met de paarden vond plaats op de weide met drie paardjes, onder begeleiding van Beatrijs en Liesanne. De fluitende vogeltjes, de mooie groene omgeving en de paarden nodigen meteen uit tot rust en dieper ademhalen. Oorspronkelijk had ik, omwille van de aanwezigheid van de paarden, het idee om de meditatie met mijn ogen open te volgen maar al vlug heb ik mij kunnen overgeven aan de verstilling en heb ik mijn ogen gesloten. Ik voelde tot mijn verwondering de energie van de aankomende paarden bijzonder goed, maar voelde dit op geen enkel moment als bedreigend of gevaarlijk. De drie paarden kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. Op enkele momenten had ik de behoefte even mijn ogen te openen, maar opnieuw werd ik door de zachte rustgevend stem van Beatrijs gelokt om terug in de diepe ontspanning en verbinding te gaan met mijzelf. Het mooie aan de opzet is zeker dat wij de paarden rustig de kans hebben gegeven om contact te maken, te ondersteunen en te verbinden. Zeer waardevol als fan van meditatie en paarden.

Bedankt Caroline voor deze mooie woorden.

Praktische info

Momenteel zijn er geen nieuwe data gepland voor Heartfulness tussen de paarden.

Bij interesse kan je wel een sessie aanvragen voor jezelf en een groepje vrienden.