Heartfulness

Heartfulness meditatie, liefdevol kijken naar jezelf.

Het leven dat we vandaag leven, zet ons onder druk.

Steeds vaker voelen we spanning en stress en raken we de verbinding met onszelf kwijt.

Vind jij ook dat het tijd is om wat meer te vertragen? Dan zijn deze heartfulness-sessies iets voor jou! 

Gedurende een tweetal uurtjes nemen we tijd om tot rust te komen, te ontspannen en te verbinden met onszelf.

Heroncoaching Loopbaancoaching met paarden in Gierle

Wat is het?

Heartfulness is afgeleid van de term “mindfulness” waarbij je leert om op een gerichte manier met je gedachten om te gaan. In heartfulness gaan we een stapje verder en duiken we nog dieper in ons onderbewustzijn. We gaan er werken aan onze “zelfcompassie” door middel van geleide visualisaties en meditaties.. 

Zelfcompassie betekent liefde hebben voor je pijnlijke ervaringen. Je kijkt je ervaring eerlijk in de ogen en je schenkt die je liefdevolle zorg. Deze zorg maakt kracht vrij, veerkracht. En laat veerkracht nu net datgene zijn wat we in ons dagelijks leven erg veel nodig hebben.

 De voordelen van zelfcompassie:

  • Het wordt makkelijker om met meer optimisme naar zaken te kijken.
 
  • je emotieregulatie wordt beter, je herkent emoties beter en kunt ze sneller een plaats geven. 
 
  • je wordt minder kritisch voor jezelf. 
 
  • je kunt eerlijker zijn tegen jezelf
 
  • je leert om beter voor jezelf te zorgen

Overtuigd? Kom dan mee doen! Vul het contactformulier onderaan de pagina in om jouw plaatsje te reserveren!

In een rustige omgeving, midden in de natuur, kom je helemaal tot rust en ontspanning. Gedurende een tweetal uurtjes ga je samen met een kleine groep en de paarden op pad. We maken contact met onszelf, de natuur en ons onderbewustzijn. 

Tijdens de meditaties komen verschillende thema’s, verhalen en visualisaties aan bod. Tussendoor nemen we ook de tijd om te reflecteren en kijken daarbij naar wat de paarden ons te zeggen hebben. Zij gaan namelijk samen met ons op pad in het energetische veld van de meditatie. De paarden voelen aan waar er blokkades zitten en komen ons ondersteunen in het helingsproces.

 

We werken in kleine groepjes van max. 4 personen.

Caroline
Caroline
Lees verder
De meditatie met de paarden vond plaats op de weide met drie paardjes, onder begeleiding van Beatrijs en Liesanne. De fluitende vogeltjes, de mooie groene omgeving en de paarden nodigen meteen uit tot rust en dieper ademhalen. Oorspronkelijk had ik, omwille van de aanwezigheid van de paarden, het idee om de meditatie met mijn ogen open te volgen maar al vlug heb ik mij kunnen overgeven aan de verstilling en heb ik mijn ogen gesloten. Ik voelde tot mijn verwondering de energie van de aankomende paarden bijzonder goed, maar voelde dit op geen enkel moment als bedreigend of gevaarlijk. De drie paarden kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. Op enkele momenten had ik de behoefte even mijn ogen te openen, maar opnieuw werd ik door de zachte rustgevend stem van Beatrijs gelokt om terug in de diepe ontspanning en verbinding te gaan met mijzelf. Het mooie aan de opzet is zeker dat wij de paarden rustig de kans hebben gegeven om contact te maken, te ondersteunen en te verbinden. Zeer waardevol als fan van meditatie en paarden.
Katrien
Katrien
Lees verder
Ik volgde de heartfulness bij Liesanne op een winderige ochtend en dat was misschien wel meteen de juiste setting ;-). De wind bracht samen met de begeleiding van Liesanne en paard Lena heel wat emoties los en nam ze daarna ook weer mee. Hoewel ik een dierenvriend ben, vind ik het toch steeds spannend om in de nabijheid van zo'n groot dier te aanwezig te zijn. Liesanne doet er dan ook alles aan om je op je gemak te stellen en zorgt ervoor dat je je veilig voelt. Haar zachte stem is een mooie extra voor de begeleide meditaties en visualisaties. Paard Lena pikt haarfijn de emoties van het moment op en zorgde ervoor dat alles in gang gezet werd en kon stromen. Dit is de tweede coaching bij Liesanne die ik volgde en ik kan het iedereen aanbevelen 🙂
Vorige
Volgende

Praktische info

Maandag 20/05/2024, 19u-21u

Dinsdag 18/06/2024, 19u-21u

Dinsdag 2/07/2024, 19u-21u

Dinsdag 16/07/2024, 19u-21u

 

Deze investering in jezelf bedraagt €30 per sessie, of €100 voor 4 sessies.  

 

Locatie: Molenhoek 50, 2480 Dessel.

Nog vragen ?

Heartfulness gaat een stap verder dan mindfulness en richt zich op een diepere verbinding met ons onderbewustzijn. Terwijl mindfulness gericht is op het bewust omgaan met gedachten, gaat heartfulness over zelfcompassie en het ontwikkelen van liefdevolle zorg voor pijnlijke ervaringen.

Zelfcompassie biedt tal van voordelen, zoals het vermogen om met meer optimisme naar zaken te kijken, betere emotieregulatie, minder zelfkritiek, eerlijkheid tegenover jezelf en beter voor jezelf zorgen. Het helpt je veerkracht op te bouwen, wat essentieel is in het omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Tijdens de heartfulness meditatie bevinden we ons tussen de paarden. Je krijgt de tijd om tot rust te komen en je op je gemak te voelen op je stoel tussen de paarden. Er volgen vervolgens een 4-tal visualisaties.. Na elke visualisatie gaan we kort met elkaar in gesprek. Indien het nodig is, kan het zijn dat we nog even uitwijken met een extra oefening om zaken die naar boven komen helemaal los te werken. Dit alles wordt gecombineerd met de interactie met de paarden. Zij begeleiden ons in het energetische veld dat ontstaat tijdens de meditatie. 

De paarden begeleiden en ondersteunen de meditatie.

Ze begeleiden doordat zij mee verantwoordelijk zijn voor het veld dat neergezet wordt tijdens de meditatie. In dit veld, in hun aanwezigheid, helpen zij ons om vlotter door energetische blokkades te breken.

Ondersteunen doen ze vervolgens ook doordat ze haarfijn kunnen aanvoelen wat er naar boven komt. Zo voelen ze intuïtief aan waar er blokkades zijn en komen ze ons waar nodig assisteren in het helingsproces.

Ik kies voor tijd voor mezelf!

Inschrijven kan door je gegevens achter te laten via onderstaand formulier. 
Je kan meerdere data aanduiden door je shift knop, of je control knop in te drukken bij het selecteren. 

 

Je ontvangt vervolgens een bevestiging, waarin je ook de betaalgegevens terugvindt.