Vrouwencirkel – Embracing Sisterhood

Embracing Sisterhood - vrouwencirkel

Voel je welkom in onze vrouwencirkel, met alles wat je bent.
 • Voel jij ook een behoefte aan verbinding op een diepere laag? 
 • Wil jij jezelf beter leren kennen, met anderen als klankbord? 
 • Wil jij, gedragen door andere vrouwen, bepaalde ervaringen of emoties ruimte geven en verwerken? 
 •  Ben je op zoek naar een veilige omgeving waar je helemaal je zotste zelf kan zijn? 
 • Wil je jezelf beter leren kennen op persoonlijk en spiritueel vlak?
 • Wil jij je gezien, gehoord en gewaardeerd voelen? 

Met “Embracing Sisterhood” willen Els en Liesanne een veilige ruimte neerzetten waarin je antwoorden kan vinden op al het bovenstaande. 

When woman support each other, incredible wonderful  magical things happen

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een veilige ruimte waar vrouwen samenkomen om te delen, te groeien en te ondersteunen.
Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je je verhalen, ervaringen en emoties kunt delen.
Daarnaast is het ook een plek waar je begeleid wordt in het omarmen van je spirituele Zelf.
Je leert hoe je kan afzakken in jezelf en verbinding kan maken met je Hogere Zelf.
Je leert ook wat het is om vanuit deze kracht te verbinden met andere vrouwen en hoe het voelt om, ondersteunt door elkaar, de moeilijkere stukken in jezelf aan te kijken.

 

Om allemaal in veiligheid en vertrouwen te kunnen zakken in de bedding die onze cirkel vormt, vinden we het belangrijk om onze kernwaarden alvast even mee te delen. Wie deelneemt aan onze cirkel, staat onvoorwaardelijk achter deze kernwaarden.

– Kom zoals je bent: Je bent welkom zoals je bent. Laat je maskers en wapenuitrusting thuis. We vragen om je echt te laten zien zoals je bent. 

– Evenwaardigheid: Alle vrouwen zijn evenwaardig. Er is niemand die het meer en beter weet. We zijn allemaal bij elkaar om te leren en te groeien.  

– Luister met een open hart: Luisteren doen we vol verwondering, met een open hart. Benieuwd naar het uniek zijn en authentiek zijn van elke vrouw. 

– Vertrouwen: Wat in de cirkel aangehaald wordt, landt er in een sfeer van vertrouwen en privacy. Jij – en je verhaal – zijn er veilig. 

– Speels & Licht: Het moet niet altijd serieus zijn. Wij houden van de dingen die ons die twinkeling & spark bezorgen. 

Wat brengen Els en Liesanne jou?

Liesanne en Els hebben in het verleden al meerdere keren samengewerkt. 

Ze komen elkaar regelmatig opnieuw tegen en voelen het dan weer borrelen om iets nieuws neer te zetten. 

Zo is deze vrouwencirkel ook ontstaan. Lekker spontaan, vanuit een babbel en ingeving van het moment.

Liesanne werkt al jaren als paardencoach. Daarin zet ze haar intuïtieve vaardigheden in en verweeft ze heel wat spiritualiteit en wijsheid. Liesanne voelt, net als de paarden, goed aan wat er nodig is. Vrouwen weer in hun lichaam brengen en contact leren maken met hun gevoel, is het liefste wat ze doet. In de vrouwencirkel brengt zij met de paardendrum verdieping, bedding en ondersteuning aan het proces.

Els heeft ook al jaren ervaring in haar rugzak zitten. Els is een echte duizendpoot. Ze voelt haarfijn aan wat er nodig is in de omgeving en speelt hier graag op in. Ze is gespecialiseerd in vrouwen terug in hun kracht te zetten, processen te transformeren en te helen. … 

Woman are the true architects of society

Programma

Elke cirkel die we organiseren bouwen we op ongeveer dezelfde manier op. Verdiepende thema’s waarrond we werken, koppelen we aan astrologische thema’s van dat moment. Hierdoor is elke cirkel dus telkens anders, maar in opbouw hetzelfde.
Gedurende een tweetal uurtjes nemen we je mee op verbindende reis.
Deze reis bestaat uit meditaties waarin jij kunt werken aan je individuele thema’s maar evengoed uit oefeningen waarin we met elkaar en het vrouwelijke veld verbinden.
Er is dus een goed evenwicht in alleen en samen.
Beginnen en afsluiten doen we altijd met een tas thee.

Data & Locaties

Momenteel hebben we al 3 data geprikt. Ongetwijfeld volgen er nog snel enkele data. 

 • 5/11 van 13-15u: Thema – Emoties en gedachten die je wil afsluiten
  Locatie: Molenhoek 50, 2480 Dessel
  Deze cirkel gaat BUITEN door (bij regenweer wijken we uit naar Over de VlOer in Retie)
 • 23/01 van 19-21u: Thema – Ruimte maken
  Locatie: Over de vloer, Kasteelstraat 101, 2470 Retie. 
  Deze cirkel gaat binnen door.
 • 23/03 van 13u-15u: Thema nog te bepalen
  Locatie: Molenhoek 50, 2480 Dessel
  Deze cirkel gaat BUITEN door (bij regenweer wijken we uit naar Over de VlOer in Retie)

Kostprijs & Benodigdheden

De kostprijs bedraagt €35 per persoon.

Voor elke cirkel mag je iets meenemen wat voor jou betrekking heeft op het thema. Dit geven we vervolgens een plaats in het midden van de cirkel, op ons altaar.

Sommige sessies zullen buiten doorgaan, in de aanwezigheid van de paarden. Voorzie voor deze dagen dus zeker aangepaste kledij (een dekentje, een kussentje voor op de stoel, …) en schoenen die tegen een stootje kunnen.

Een vrouwencirkel is in de eerste plaats een manier van samenkomen met elkaar waarbij verbinding centraal staat. Vanuit zachtheid, openheid en respect krijgt iedere vrouw er ruimte om helemaal zichzelf te zijn en naar binnen te keren. Gedurende de cirkel wordt je begeleid aan de hand van verschillende oefeningen, visualisaties en meditaties. Deze zijn er allemaal op gericht om die verbinding met jezelf en de ander aan te kunnen gaan.

Er komen inderdaad heel wat spirituele aspecten bij een vrouwencirkel kijken. We blijven niet gewoon aan tafel zitten met een tas thee en doen een babbeltje. Zo werken we met een altaar waarop ieder van ons iets kan meegeven. Het altaar vormt daarmee het middelpunt waarrond we werken. Het draagt ook bij aan de sfeer van de rituelen die we uitvoeren. Enkele van die rituelen zijn: smudgen, orakelen, drummen, dansen of bewegen, … . Je doet mee op een manier die bij jou past en voor jou goed is. Heb jij geen behoefte om bepaalde dingen te doen, dan hoeft dit ook niet. Daar sta je vrij in.

Ja! Onze cirkels vinden vaak plaats in de periode van de volle maan. We willen namelijk die energie mee uitnodigen in onze cirkel om ons te ondersteunen. Dansen zal ongetwijfeld wel eens een rol spelen in de cirkel. Maar we beloven je plechtig dat je hierbij je kleren mag aanhouden 😉

Je brengt iets mee voor op het altaar. Dit is iets wat voor jou gekoppeld is aan het thema van de cirkel.
Je kiest na de cirkel zelf of je het voorwerp weer terug mee wilt nemen, of net wil achterlaten als dit bij het thema past.

Je zorgt ervoor dat je aangename, makkelijke kledij aanhebt. We zitten namelijk niet alleen maar stil, maar liggen soms eens op de grond of gaan soms net bewegen. Verder neem je een dekentje mee zodat je tijdens de rustige momenten het gezellig en comfortabel voor jezelf kan maken. Op de dagen dat de cirkel buiten doorgaat, voorzie je kledij aangepast aan het weer.

Tot slot, heb jij een (sjamanen) drum en voel je dat deze ook graag mee gaat? Dat mag zeker en vast!

Dat is geen enkel probleem. We werken op de locatie “Molenhoek” in de nabijheid van paarden. Dat wil zeggen dat we in een stukje weide werken waar de paarden op dat moment niet bij kunnen, maar wij hen wel kunnen zien en zij ons. Op deze manier kunnen we in veiligheid met hun energie verbinden.
Je kiest zelf of je op een bepaald moment toch graag contact wil maken met de paarden, waarbij Liesanne je zal helpen.

Ja, ik doe mee!

Voel jij, net als wij, ook die enthousiaste roep binnenin om mee te doen? 
Voel je welkom! 
Inschrijven kan via onderstaand formulier, waarna Liesanne contact met je opneemt om je inschrijving volledig te maken.

Tot snel! 
Liefs 
Liesanne & Els

Inschrijvingsformulier: