Loopbaancoaching in Dessel

Werken aan je loopbaan, loopbaancoaching te Dessel

Wat is loopbaancoaching?

Je weet wat je niet wilt in je job, maar krijgt nog niet helder wat je wel wilt. Je job spreekt niet meer voldoende aan, het loopt stroef in je team, de werkdruk is hoog, de passie is weg, … .
Je zou graag zelf aan het stuur van je leven staan en vraagt je af hoe het anders kan. Dat maakt je onrustig en gespannen: je piekert, slaapt slecht en bent prikkelbaar.

Loopbaancoaching kan jou helpen om opnieuw de juiste focus te stellen op jouw loopbaan. 

Je bent van harte welkom op mijn locatie in Dessel om samen te werken aan jouw loopbaanvraagstuk.

Op jouw maat

Jij staat centraal. Ik luister naar jouw verhaal, voel mee in en koppel terug. Samen stellen we je doel(en) helder. We zoomen in op je nieuwe blik en vertalen die naar een stappenplan. Hiervoor zetten we de methode ‘strategie met ballen‘, gecombineerd met paardencoaching in. 

We verfijnen totdat jij opnieuw plezier ervaart in wat én hoe je dit doet. 

Achter mij staat een volledig team van JobPlezierexperten die jou mee ondersteunen waar nodig.

Waarom loopbaancoaching met paarden?

Een paard voelt haarfijn aan wat er in je omgaat en kan dit als het ware net zoals een spiegel zichtbaar maken. Dit maakt dat we sneller naar de essentie kunnen gaan dan in een klassiek coachingsgesprek. 

Daarnaast is het ook mogelijk om gericht aan bepaalde vaardigheden te gaan werken met de paarden. Wil je bijvoorbeeld meer leren over jouw natuurlijke leiderschapsstijl, dan kan hiermee volop geëxperimenteerd worden bij de paarden die je steeds van bloedeerlijke feedback voorzien. 

Meer weten over hoe paardencoaching werkt? Lees ook “paardencoaching 

Je bent van harte welkom om samen met mij en de paarden aan de slag te gaan. De paarden staan momenteel gestald op een locatie in Arendonk.

Wat houdt een traject in?

In een loopbaancoaching starten we altijd met een breed verkennend gesprek. Hier zoomen we al in op jouw loopbaanvraag en kijken we ook naar wat hier eventueel onder zit. 

Na het verkennend gesprek gaan we aan de slag met de paarden. We trekken de wei in en gaan gericht op zoek naar antwoorden op jouw vraag. We brengen hiervoor in kaart wie je bent, wat je talenten en vaardigheden zijn en wat je drijfveren zijn. Vervolgens kijken we hoe dit zich verhoudt tot je huidige job en welke acties er nodig zijn om dit beter op elkaar af te stemmen. 

Tot slot vatten we alles samen op een grote poster die je nadien een zichtbaar plaatsje kan geven thuis. Zo heb je meteen een concreet stappenplan bij de hand waar je geregeld op kan terugkijken. 

Na 4u loopbaanbegeleiding heb je dus de tools in handen om zelf de nodige stappen te gaan zetten naar meer geluk in je loopbaan. 

Heb je toch graag nog meer begeleiding? Dat kan! In dat geval gaan we samen werken aan je stappenplan, ik neem je mee en help je op weg samen met de paarden. 

 

Waarom is loopbaancoaching met paarden te Dessel iets voor jou?

  • Je ervaart spanning in je huidige loopbaan. Dit kan gaan om stress, onzekerheid, vermoeidheid, frustraties, … 

  • Je had meer verwacht van je job en zit met het gevoel “is dit het nu?”

  • Nieuwe ontwikkelingen op het werk geven je enorm veel stress, je kan moeilijk omgaan met veranderingen. 

  • Je hebt problemen met de mentaliteit op je job, deze past niet (meer) bij je en je voelt meer en meer afstand tussen jou en je collega’s

  • Je hebt het gevoel alsof je voortdurend over je grens gaat, je komt moeilijk tot rust en raakt opgebrand. 

  • Je hebt geen zin in uren durende gesprekken en wil graag snel resultaat

  • Je kunt genieten van de rust in de natuur en staat open om van de natuur en de paarden te leren.

Getuigenissen

Ik volgde enkele sessies paardencoaching en heb er geen moment spijt van gehad. Liesanne heeft me heel goed begeleid, vertrouwen en uitleg gegeven. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Ik ging aan de slag met de paarden om terug plezier te vinden in mijn werk en minder vermoeid thuis te komen. Door middel van oefeningen en de interactie met het paard stelde ik kleinere doelen om mijn groot doel haalbaar te maken. Het was een leuke ervaring en ik had nooit gedacht dat paarden je zo goed kunnen spiegelen. Hierdoor leer je jezelf steeds beter kennen en kreeg ik ook een beter beeld van waar ik op vastliep. – Yasmine 

Tijdens de eerste sessie met de paarden heeft Liesanne me geholpen met een beeld te schetsen van wie ik nu precies ben en wat mijn energie zou geven. Zij kan heel goed benoemen en concreet maken tot wat die 1001 gedachten in mijn hoofd nu zouden leiden. Ze heeft me ook doen inzien dat een volledige carrièreswitch niet meteen hoeft maar dat voor mij een halftijdse aanvulling misschien wel ideaal zou zijn. Tijdens de tweede sessie had Liesanne een strategieposter voor me klaar waar al verschillende zaken stonden ingevuld, vanuit de vorige sessie. De overige zaken hebben we samen besproken en heb ik op dat moment zelf verder aangevuld. Het zelf neerschrijven van mijn doelen en bijhorende deadlines was voor mij toch al een eerste stap in de uitvoering van de toekomstplannen. Ze heeft me ook al ongelooflijk veel concrete tips gegeven waar ik verder mee aan de slag kan. Ondertussen ben ik alvast een opleiding aan het volgen die me weer wat dichter bij het einddoel brengt. Dank je wel Liesanne voor de fijne begeleiding! – Katrien

VDAB loopbaancheque

Als werknemer of zelfstandige, die woont in België en er minimum 7 jaar werkt, heb je elke 6 jaar recht op 2 loopbaancheques. De eerste geeft je recht op 4 u loopbaanbegeleiding, de tweede cheque nog eens 3u. Voor elke cheque betaal je slechts €40. 

Kijk hier of je in aanmerking komt om een loopbaancheque aan te vragen.

Praktische informatie, loopbaancoaching met paarden te Dessel.

De eerste gesprekken vinden vaak plaats op mijn locatie te Dessel. Wanneer we aan de slag gaan met de paarden, wijken we uit naar de locatie in Arendonk waar de paarden gestald staan.

– Liesanne Boeren, loopbaancoach in Dessel.