Paardencoaching

Jezelf (her)ontdekken door middel van coaching, grote stappen zetten met het paard liefdevol aan je zijde.

Paardencoaching

Hoe werkt het?

Een paard is van nature een heel sterke waarnemer. Dat is logisch als je kijkt naar waar hun oorsprong ligt. Het paard is namelijk een prooi- en kuddedier. Om te overleven moet het paard goed zijn omgeving in de gaten houden en sterk zijn in het inschatten van gevaar. Vervolgens moeten paarden ook goed kunnen samenwerken. In zijn eentje overleeft een paard het niet. Daar komt dus het belang van een goed functionerende kudde kijken. 

Wanneer je als mens in interactie gaat met een paard, wil deze dus alles van jou weten zodat hij kan beoordelen hoe veilig de situatie is met jou erbij. Het paard reageert op jouw gedrag, je uitstraling en zelfs het tempo van je hartslag.

Een paard zal jou hier vervolgens feedback op geven. Paarden willen namelijk graag naar een natuurlijke balans en nodigen jou uit om hierin mee te gaan.

Met hetgeen het paard aan informatie laat zien, gaat een paardencoach vervolgens aan de slag. De coach leest de signalen die het paard geeft en gaat hierover met jou in gesprek. Tijdens het gesprek blijft het paard reageren op jouw signalen. Hiermee heb je als het ware een levensgrote spiegel voor je neus staan. De feedback die je op die manier krijgt is vrij van elk oordeel. 

Hoe ziet een sessie eruit?

Een coachingssessie is altijd uniek. Samen bekijken we de coachvraag die je inbrengt. Persoonlijke of professionele vraagstukken kunnen aan bod komen. Coaching kan echter ook wanneer je wil doorgroeien in je persoonlijke ontwikkeling en op zoek bent naar de beste versie van jezelf. We gaan vervolgens op zoek naar wat achterliggend is aan je vraag en zetten de situatie uit bij de paarden. We staan stil bij wat de paarden aangeven en leggen de transfer naar het dagelijkse leven.Getuigenissen

Waarom paardencoaching?

- Je voelt je futloos, leeggezogen, je zit niet goed in je vel en vraagt je af hoe dit komt.

- Je wil even bewust uit de drukte van alledag stappen, weg uit de stress en het liefst van al wil je leren hoe je dit blijvend kan doen.

- Je ervaart in het dagelijks leven best wat angst en wil hiermee leren omgaan.

- Je wil je eigen grenzen beter leren stellen, je wil sterker in je schoenen staan.

- Je wil werken aan bepaalde vaardigheden, zoals assertiviteit of leiderschap. Je wil hierin groeien op een leuke en efficiënte manier.

- Je bent hoogsensitief en wil dit omzetten naar een talent in plaats van een belemmering.

- Je zit met een concrete vraag waarover je graag wil sparren of wat objectieve feedback wil.

- Je ervaart heel wat veranderingen in je leven en kunt wel wat hulp gebruiken om hiermee om te gaan.

Herken je jezelf in één of meer van bovenstaande situaties? Dan is paardencoaching wellicht iets voor jou.

 Ben je niet zeker of deze vorm van coaching jou kan helpen? Of heb je nog twijfels hoe het contact zal zijn? Je bent steeds welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, per telefoon of op locatie, waarin ik samen met jou de tijd neem om je vragen te doorlopen.

Zit je nog met vragen?

Geen probleem. Er komen heel wat mensen bij me langs die geen ervaring hebben met paarden en er zelfs een beetje bang van zijn. Ik help je en geef je het vertrouwen dat je nodig hebt om met de paarden aan de slag te gaan. Zie je het echt niet zitten om bij de paarden te zijn, dan passen we de manier van werken aan. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij wat je doet.

Een paard zal in de eerste plaats reageren op wat zich op dat moment voordoet. Wanneer een paard jou dus eerst negeert, wil dat niet zeggen dat hij jou niet leuk vindt. Er is op dat moment gewoon even iets aan de hand waar het paard op reageert en waarover we in gesprek zullen gaan. Bijna altijd zul je merken dat er aan het einde van een sessie een mooie verbinding ontstaat tussen jou en het paard.

Werken met een groot dier zoals een paard, houdt inderdaad altijd een zeker risico in. Een paard blijft een vluchtdier en kan hierdoor soms onverwachts reageren. We werken echter met paarden die goed in hun vel zitten, in hun vertrouwde omgeving met hun vriendjes in de buurt. De paarden zijn vervolgens ook geselecteerd en geschikt om mee te werken in een coaching. Tot slot kennen coach en paard elkaar door en door. Hierdoor kunnen we de risico's heel erg klein houden.

De eerste sessie kost je €80, hierin zit een intakegesprek bij inbegrepen. Daarna kost elke vervolgsessie je €70 euro. 
Je kan één sessie boeken om het eens te komen ervaren, de ervaring leert dat de meeste mensen ongeveer 3 à 4 sessies nodig hebben om aan de slag te kunnen met hun ingebrachte vraag of probleem. 

Is je vraag loopbaan gerelateerd? Dan kan je gebruik maken van loopbaancheques, deze kosten je €40 euro per cheque. De eerste cheque geeft je recht op 4u begeleiding. Meer weten over loopbaancoaching? Klik dan hier.

Afbeelding13
Liesanne Boeren - businesspotretten

"The horse knows, he knows if you know, he also knows when you don’t know". – Ray Hunt