Paardencoaching

Paardencoaching

Een paard is van nature een heel sterke waarnemer. Dat is logisch als je terugkijkt naar waar hun oorsprong ligt. Het paard is namelijk een prooi- en kuddedier. Om te overleven moet het paard goed zijn omgeving in de gaten houden en sterk zijn in het inschatten van gevaar. Vervolgens moeten paarden ook goed kunnen samenwerken. In zijn eentje overleeft een paard het niet. Daar komt dus het belang van een goed functionerende kudde kijken. 

Wanneer je als mens in interactie gaat met een paard, vorm je als het ware een “mini-kudde”. Het paard neemt heel wat informatie van jou op om in te kunnen schatten hoe sterk deze kudde is en om te bepalen welke acties er moeten gebeuren om de kudde eventueel sterker te maken. 

Met deze informatie gaat een paardencoach aan de slag. De coach leest de signalen die het paard geeft en gaat hierover met jou in gesprek. Tijdens het gesprek blijft het paard reageren op jou signalen. Hiermee heb je als het ware een levensgrote spiegel voor je neus staan. De feedback die je op die manier krijgt is vrij van elk oordeel. 

Hoe?

Een coachingssessie is altijd uniek. Samen bekijken we de coachvraag die je inbrengt. Persoonlijke of professionele vraagstukken kunnen aan bod komen. Coaching kan echter ook wanneer je wil doorgroeien in je persoonlijke ontwikkeling en op zoek bent naar de beste versie van jezelf. We gaan vervolgens op zoek naar wat achterliggend is aan je vraag en zetten de situatie uit bij de paarden. We staan stil bij wat ze aangeven en leggen de transfer naar het dagelijkse leven. Ben je niet zeker of deze vorm van coaching jou kan helpen? Of heb je nog twijfels hoe het contact zal zijn? Je bent steeds welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, per telefoon of op locatie, waarin ik samen met jou de tijd neemt om je vragen te doorlopen.


Locaties

Heron Coaching biedt diensten aan op verschillende locaties, wat erg mooie samenwerkingen tot stand bracht.

Alle locaties voorzien in al de noden van de paarden en gaan op een paardvriendelijke manier te werk.

 

Regio Arendonk

Privé-locatie. Op deze locatie werkt Liesanne met haar eigen paard en diens kudde. Het voordeel van het werken met haar eigen paard, is dat dit de coachings nog meer diepgang geeft.

Regio Gierle

Liesanne werkt samen met Soulhorses VZW en maakt gebruik van hun locatie in natuurrijke omgeving te Gierle.

 

 

Regio Retie

Liesanne werkt ook samen met (zorg)boerderij Trezemieke en maakt gebruik van hun locatie in Retie.

18622329_1344029708984242_7045119899130563470_n

"The horse knows, he knows if you know, he also knows when you don’t know". – Ray Hunt