Visualiseer je droom

Aan de slag met je dromen

Graag deel ik met jullie een oefening uit de workshop “Ontmoet jezelf”.

In deze workshop gaan we op zoek naar wat er diep vanbinnen leeft. We stellen onze blik scherp op onszelf, onze kernwaarden en belangrijkste eigenschappen. Vervolgens staan we stil bij onze droombestemming. Waar wil ik binnen 3 jaar zijn? Hoe moet mijn leven er dan uitzien?
 
Dit stilstaan doen we in de workshop aan de hand van een visualisatieoefening tussen de paarden. In de workshop gaan we met deze visualisatie nog uitgebreid aan de slag en gieten we o.a. onze droom in doelstellingen die we opsplitsen in kleine stapjes, zodat we een stappenplan krijgen naar onze droom.
 
Ik heb de visualisatieoefening voor jullie een beetje aangepast en in een filmfragmentje gegoten, zodat je het ook gewoon thuis in je “luie zetel” kan doen.
 
 De oefening neemt 20minuten tot een uur in beslag.
 
Stap 1: Zoek een rustige plek op waar je niet gestoord kan worden. 
Stap 2: Beluister de onderstaande visualisatieoefening. 
Stap 3: Ga creatief aan de slag, maak een vision board van wat je gezien hebt in de visualisatieoefening.
 

Tot slot

Hou je droom levend! Neem je vision board er regelmatig bij en sta stil eens stil bij welke stappen je zal moeten ondernemen om dit waar te maken. Het kan helpen om hier een lijstje van te maken waarbij je je doelstellingen duidelijk en SMART formuleert: specifiek, meetbaar, acceptabel, realiseerbaar en tijdsgebonden.

Wil je nog meer met je dromen doen? Schrijf je dan in voor de workshop!