Nieuws

Strategie met ballen

Ik startte het nieuwe jaar door een partnerschap aan te gaan met “Strategie met Ballen”. Door me te kwalificeren in deze methode kan ik mijn coachings nog meer diepgang geven. 

In de methode gaan we aan de slag met jouw bestemming en de route ernaartoe. We maken geen plan, maar een strategie. Een strategie biedt namelijk meer mogelijkheden dan een plan. Een plan kan doodlopen wanneer er plots iets onverwachts op je route komt. Wanneer je een strategie hebt, kan je op dat moment een ‘strategische keuze’ maken, de beste keuze om je route te kunnen verderzetten.

Een strategie is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die vooruit wil, op weg naar je eigen unieke bestemming. Of dit nu over je loopbaan, je onderneming, een project of je ‘missie in het leven’ gaat, voor alles kan je een strategie bedenken!

01 Januari 2019

Eerste blog is een feit!

Hoe zit het met het welzijn van de paarden als je ze inzet bij een coaching? 

Deze vraag houdt mij continu bezig. Ik vind het namelijk erg belangrijk om de gezondheid van de paarden waarmee ik werk te kunnen vrijwaren. Een coaching gaat namelijk soms ook echt “in hun kleren zitten’. 

Achter de schermen ben ik hier dan ook erg vaak mee bezig. Benieuwd op welke manieren ik ervoor zorg dat mijn paarden mentaal en fysiek in goede conditie blijven? Lees hier de volledige blog!

29 oktober 2018

Locatie te Gierle

Met trots stel ik jullie een nieuwe locatie voor en dus weer een nieuwe samenwerking. In de mooie groene omgeving van Lille vind je het prachtige domein van Soulhorses terug. Met verschillende kuddes paarden in een mooie natuurrijke omgeving biedt dit domein tal van mogelijkheden. Bezielster achter dit project is Nathalie De Ceunynck, zij zet zich al geruime tijd in voor groene zorg. Benieuwd naar de activiteiten op het domein? Neem zeker eens een kijkje op hun website: http://www.soulhorses.be 

2018/08

Nieuw: Meditatie met paarden

Toen ik onlangs op een beurs stond, werd ik door verschillende mensen gevraagd naar meditaties met de paarden. Voor mij was dit toen nog onbekend terrein, maar het zaadje naar het uitwerken van deze activiteit was gepland. 

Niet veel later kwam er een mooie samenwerking tot stand met Beatrijs Verheijen van The Serendipity College. Samen nemen we jullie graag gedurende een tweetal uurtjes mee in de wondermooie wereld van meditatie die dankzij de aanwezigheid van de paarden nog extra uitgediept wordt. 

 

Paarden herinneren zich uw humeur

Britse wetenschappers toonden aan dat paarden de emoties op gezichten kunnen herkennen. Meer zelfs, ze herinneren zich deze gemoedstoestand wanneer ze deze gezichten een volgende keer ontmoeten. Een gezicht wat op onweer staat, wordt bij het paard vooral met het linkeroog bekeken, wat dan weer door de rechter hersenhelft verwerkt wordt. Deze hersenhelft wordt vooral gebruikt voor het inschatten van dreiging en gevaar. Efficiënt toch?

Lees hier het volledige artikel

Bron: VRT News

2018/05

2018/04

Workshops "Health" in 2018

Heron Coaching werkt nauw samen met enkele partners uit de ‘welzijn’-sector. Om dit partnerschap in de kijker te zetten, organiseren we binnenkort enkele workshops.
De workshops zullen doorgaan in de Matpilates Studio van Ilse Vandyck, te Herentals. Inschrijven voor de workshops is aangeraden en kan eenvoudig via mail. Je betaalt per workshop 25 euro.

De eerst volgende workshop gaat door op 26 mei, en wordt verzorgd door Sabine Theeuwes (huidtherapeut) en Charlotte Jacops (voedingsdeskundige). Beide dames zullen jullie met hun deskundigheid te woord staan van 13u30 tot 16u30. 

 

Nieuwe locatie te Retie

Graag stel ik jullie voor aan onze nieuwe locatie: Trezemieke te Retie. Trezemieke wordt gerund door een enthousiaste onderneemster met een hart voor zorg. De boerderij staat bekend om hun eigen gekweekte rundvlees en streekproducten. Daarnaast kan je er verjaardagsfeestjes en sfeervolle vergaderingen boeken. Ook jongeren met een beperking kunnen er terecht voor een nuttige dagbesteding. En vanaf nu kan je er dus ook terecht voor paardencoaching! We zijn beiden erg enthousiast over de nieuwe samenwerking en heten je graag welkom.

2018/02

Nieuwe coachingtools

Heb je de nieuwe coachingtools al gezien de gebruikt worden ter ondersteuning van de sessies? 

2018/01

Ontstressen in het groen om burn-out te genezen.

Limburg wil meer inzetten op zijn grootste troef, de natuur. “Natuur is het beste medicijn,” klinkt het bij de provincie.

 

Lees hier het volledige artikel

Bron: De Standaard. 

pexels-photo-349600

Waarom paarden meteen weten hoe je in je vel zit.

Steeds meer mensen zien in dat paarden ons kunnen spiegelen en ons ervan bewust kunnen maken hoe we, letterlijk en figuurlijk, in het leven staan. ‘Paardencoach’ is een vrij nieuwe beroepsgroep die snel groeit: de paarden zijn de leermeesters, de menselijke coach vertaalt wat er gebeurt.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Happinez

2017/10