Over Liesanne

Over het team achter Heron Coaching

Hallo, ik ben Liesanne! 

Ik geloof dat jij alles al in je hebt om te bereiken wat je graag zou willen. Soms is het gewoon even niet zo helder. 

Je twijfelt aan jezelf, krijgt de dingen niet op een rijtje, voelt een wirwar aan emoties en weet gewoon niet hoe je daar doorheen kunt komen. 

Met “Heron Coaching” bied ik jou een antwoord op al die vragen die je helpen om die authentieke versie van jezelf weer te vinden. 

Persoonlijke ontwikkeling heeft mij altijd al gefascineerd.
Ik heb me namelijk altijd een beetje een “buitenbeentje” gevoeld. Iemand voor wie het pas klopte als ik mijn eigen weg kon gaan, en die weg ziet er net wat anders uit dan het “normale”.
Hiervoor durven kiezen en écht durven gaan staan, is niet eenvoudig. 
Mijn interesse in alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft, heeft me daarin enorm geholpen. 

Daarnaast vond ik ook enorm veel rust in de natuur, bij de paarden. Alles lijkt er stil te vallen. Paarden kijken niet naar hoe “anders” jij bent en ze oordelen niet. Je komt bij de paarden met niets anders dan wat er aanwezig is. En in dat moment, het nu bij de paarden, kwam ik mezelf tegen. 

Al die lessen en levenswijsheid neem ik nu mee in mijn coachings. 

 

Opleidingen, cursussen en bijscholingen

Leerkracht secundair onderwijs 
Zorgleerkracht 
Opleiding gecertificeerd Paardencoach 1e jaar – HorsEnergy
Opleiding gecertificeerd Paardencoach 2e jaar – HorsEnergy 
Opleiding tot Paard-en Life coach – Academie voor Paard-en lifecoaching. (Post HBO en CRKBO erkend) 
Opleiding Hoogsensitief Coach – Centrum Open Mind
Opleiding Intuïtief Coachen met Transformational Prescence – Shifts Happen.
Opleiding Embodiment Resonant – Sarafijn Academy


Cursus: Natural Horsemanship – Parelli 
Bijscholing: NLP basis – Arcturus
Bijscholing: Trauma en paarden – Marengo Trainingen 
Bijscholing: Colloquium HSP – dr. Esther Bergsma
Reiki I 
Acces Bars 

Het viervoetige - team

Lena

“Matlocks Litte Lena”, zo heet mijn paardenvriendin voluit. 

Lena kwam op een onverwacht moment weer op mijn pad. Ik kende haar al een tijdje, van op een afstandje. We waren toen (2014) beide nog te “groen” achter onze oren, om aan elkaar iets te hebben. 

Doordat ik in 2016 een pad in sloeg vol paarden en paardencoaching, werd het verlangen naar een eigen paardje duidelijk merkbaar. En zo kwam plots Lena weer op mijn pad. Lena moest met spoed verkocht worden en was dringend op zoek naar een nieuwe thuis. Ik kreeg eveneens te horen dat het met Lena niet zo goed ging, ze was heel wat afgevallen en had erg veel stress. Ik besloot haar een tijdje op proef te nemen, zodat we elkaar wat beter konden leren kennen. 

Lena, de vurige dame die ik in 2014 leerde kennen, was ondanks de stress nog steeds erg vurig. Haar angsten en eigenzinnige karakter waren toen voor mij best een uitdaging. Ik leerde echter ook haar grote hart kennen en de wens die daarin lag om gezien te worden. Ik denk dat we elkaar daarin zijn tegengekomen. Ik zag haar en zij zag mij, voor wie we écht zijn. We groeiden naar elkaar toe en leerden om op elkaar te vertrouwen. Lena helpt sindsdien graag mee met de coachings. Het geeft haar een enorme voldoening om, zoals ze het zelf zou zeggen, zaadjes te planten bij de mensen. Zaadjes die we liefde geven zodat ze op een dag mogen ontkiemen en er zo mee voor zorgen dat iemand zijn of haar dromen kan gaan waar maken.

 

Wil je Lena’s vriend worden? 

Dan vraagt zij om eerlijk naar jezelf te kijken. Wanneer jij handelt vanuit jouw authentieke zijn, en leert luisteren naar jezelf dan heb je haar vertrouwen gewonnen. Ze vraagt tot slot ook aan jou om jezelf niet kleiner voor te doen dan je bent, om te durven stralen in je grootsheid. 

Lena's kudde - Heron Coaching

Lena woont op een Paddock Paradise, waar ze 24/7 buiten kan wandelen en onbeperkt ruwvoer heeft. 

Daar heeft ze 5 paardenvrienden, die intussen ook graag hun zegje doen bij het coachen. 

Clover

Clover is dé leider van de kudde. Hij zorgt dat alles geregeld is, dat iedereen zijn plekje heeft en kent. 

Hij pikt haarscherp emoties op.
Hij helpt je om dit zichtbaar te maken en te verwerken.

Clover_ Liesanne Heron Coaching

Bonita

Lena’s maatje in de kudde. Bonita is enorm gevoelig. Ze heeft een zacht hart dat voor iedereen openstaat, al moet je haar wel met dezelfde zachtheid benaderen. Ze vraagt je om te vertragen en de tijd de nemen die nodig is. 

Bonita_Liesanne Heron Coaching

Shettie

De kleinste maar dapperste (en schattigste) van de kudde.
Shettie brengt overal waar hij komt een beetje licht en humor. Hiermee helpt hij je om niet in de zwaarte van emoties te blijven hangen.

Shettie_Liesanne Heron Coaching

Kayla

‘Black Beauty 2.0″. Een vrolijke jonge dame, gevoelig en subtiel in haar communicatie. Zij vraagt je om aandachtig te luisteren en helder te communiceren. (Bijzonder talent: snurken als een tijger) 

Evita

Groot en trots, doet Evita voor niemand onder. Zij beweegt letterlijk met één oor de hele kudde. Evita vraagt je om duidelijk te zijn, stevig gegrond in je schoenen te staan. 

Getuigenissen

Liesanne heeft mij heel goed begeleid, ik had direct een vertrouwd gevoel bij haar. Ze is een aangenaam persoon en straalde rust uit, net als de omgeving waardoor ik meteen op mijn gemak was. Samen met haar paard Lena vormt ze een hecht duo. Liesanne speelt heel goed in op het gedrag van Lena waardoor ze zo gericht vragen kan stellen. Deze vragen nodigen je uit om naar je gevoel te gaan en het antwoord vanuit jezelf te gaan zoeken. Liesanne kan ook heel goed verwoorden wat ik voel of wil aangeven. Ze vat dit mooi samen in korte heldere en krachtige zinnen die mij goed bijblijven en in essentie samenvatten waar het op neer komt. Ik vond de afsluitmomentjes waar we samenzaten om de actie met het paard samen te vatten en het POP aan te vullen, gezellig aan de tafel buiten met een glaasje water of kop thee, heel fijn. Dat hielp mij echt vooruit om de verworven inzichten te vergroten. Ook de tips die ze gaf (dagboekje, boek over zelfcompassie,..) en de affirmatie kaarten trekken was een leuke aanvulling en meerwaarde. Ze heeft mij echt geholpen samen met haar paard om voor mezelf tot bepaalde inzichten te komen o.a : heb geleerd om ook naar mezelf mijn hart open te stellen en naar mijn gevoel te gaan, en nog veel meer. – An

Heroncaoching coaching met paarden

Ik merk dat ik al anders overal in sta, ik probeer meer los te laten en beslissingen gewoon te laten indringen. Het traject bij Liesanne heeft echt fundamenteel dingen voor mij in beweging gezet. Ze speelt heel goed in op wat haar paard Lena laat zien, weet het visuele goed te vertalen in woorden die blijven hangen. – Sabine 

Het was voor mij een bijzondere en unieke ervaring en ga hier dikwijls met een warm gevoel aan terug denken. Zeker als in naar de foto/coachingkaart kijk van de paarden en de mooie steen die ik op het einde van het traject van Liesanne heb meegekregen als reminder. Ze hebben een speciaal plekje gekregen in mijn kamer zodat ik telkens in het voorbij lopen aan dit unieke traject kan terugdenken. Mooie herinneringen aan mijn transformatieproces om te koesteren! Dankjewel Liesanne en Lena voor de fijne coaching en begeleiding! Ik kom zeker nog wel eens bij jullie terug! Liefs, –  Bieke

Publicaties

Liesanne en Lena mochten al verschijnen in verschillende artikels, reportages en blogs. Lees je graag mee? 

Klik de links aan die je interesseren om een kijkje te nemen naar de publicaties. 

Heroncoaching coaching met paarden Liesanne Boeren en Lena